CRKVA NA KOSMETU PONOVO OPLJAČKANA NA MALI BOŽIĆ: I ranije bila na meti napada, odnet novac koji su ostavljali vernici

Novosti online

14. 01. 2024. u 16:41

CRKVA Sv. Otaca u Zupču ponovo je opljačkana noćas i to na Mali Božić. Iz crkve je odneto između 3.000 i 4.000 dinara priloga koji su ostavili vernici.

ЦРКВА НА КОСМЕТУ ПОНОВО ОПЉАЧКАНА НА МАЛИ БОЖИЋ: И раније била на мети напада, однет новац који су остављали верници

Foto: Profimedia

U pitanju je novac koji je ostavljan u svesci u kojoj se beleže prilozi, dok novac sa ikona nije diran, kao ni u samoj suvenirnici, iako je i ona obijena.

Ovu je informaciju za KoSSev potvrdio šef operative KP u Zubinom Potoku Milan Đukić.

Lopov, ili lopovi u crkvu su ušli najverovatnije kroz obijen prozor, dok je drugi prozor crkve takođe otvoren, pretpostavlja se iznutra. Takođe su obijena i vrata od suvenirnice, ali iz nje ništa nije iznošeno.

Inače, nadzorne kamere nisu radile, a kako je Đukić kazao, one su polomljene tokom prethodne pljačke, krajem avgusta prošle godine.

Ova je crkva pljačkana u više navrata.

"Bogu je dosadilo", kazali su meštani, koji su jutros i prijavili ovu krađu.

Prošle godine u februaru, pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su mladića osumnjičenog za tešku krađu u pokušaju pljačke upravo ove crkve. Radilo se o 22-godišnjaku iz susednog sela Košutovo. Njemu se na teret tada stavljalo i više drugih krađa, takođe u verskim objektima u ovoj opštini. Kako KoSSev nezvanično saznaje, on je tada bio samo na kratko priveden.

BONUS VIDEO: KOME SMETAJU DECA SA KOSMETA? Snimak koji će vam naterati suze na oči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove