Novi glavni i odgovorni urednik NIN-a Aleksandar Timofejev

Novosti online

19. 01. 2024. u 14:10

ALEKSANDAR Timofejev, bivši novinar i urednik B92, direktor Studija B i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije, dolazi 8. februara na čelo najstarijeg nedeljnika na Balkanu.

Нови главни и одговорни уредник НИН-а Александар Тимофејев

Foto: Novosti

Politički nedeljnik NIN, već 89 godina prepoznat kao medijski prostor slobodne misli, koji je za sve to vreme bio veći, značajniji i uticajniji od pojedinaca, koji ne zauzima strane, ali je uvek na strani istine, nastaviće svoj urednički pravac društveno-političkog magazina sa jasnim i oštrim diskursom.

Od 8. februara svoj lični urednički pečat, nedeljniku na čijem je čelu za skoro 10 decenija postojanja bilo 17 renomiranih novinara i urednika, davaće Aleksandar Timofejev, istaknuti medijski znalac, novinar i urednik, jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije sa karijerom dugom 37 godina. 

Aleksandar Timofejev (59) završio je Filološki fakultet u Beogradu - Odsek za opštu književnost i teoriju književnosti. Novinarstvom je počeo da se bavi 1987. godine na programu radija Studio B kao reporter i radijski novinar.

Od samog osnivanja NTV Studio B, 1990. godine, radio je i kao TV novinar u informativnoj redakciji, i autor emisija na radiju Studio B.

U informativnoj redakciji Radija B92 od 1994. godine radio je kao novinar, autor, urednik i voditelj mnogih emisija, godinu kasnije uređivao je “Novine” u Torontu, list koji se obraćao novom talasu emigranata iz bivše Jugoslavije u Kanadi, a od 1995. bio je i povremeni dopisnik nemačkog javnog servisa WDR  iz Kelna.

Zamenik urednika informativno-političkog programa Radija B92 postaje 1999, a od 2001. do 2004. bio je na poziciji urednika informativno-političkog programa TV B92. Od 2004. do 2007. Aleksandar Timofejev bio je urednik, autor i voditelj emisije "Timofejev" na TV B92. 

Od 2007. do 2014. bio je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B.

Od 2015. Aleksandar Timofejev je menadžer Sektora integrisanih komunikacija na RTV Vojvodina.

Aleksandar Timofejev jedan je od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije, dobitnik raznih nagrada i priznanja poput nagrade Udruženja književnika Srbije, DODES '97, za izraz u izveštavanju i Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, a bogatu akademsku karijeru ostvario je na Akademiji lepih umetnosti gde je predavao novinarstvo od 2005. do 2007, a od 2007. do 2017. bio je angažovan na Akademiji umetnosti u Beogradu kao asistent, a potom i vanredni i redovni profesor na predmetima Radio, TV i produkcija u elektronskim medijima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)