Susret direktora Agencije za sprečavanje korupcije i italijanskog ambasadora

Novosti online

30. 01. 2024. u 17:11

DIREKTOR Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović i ambasador Italije Nj.E. Luka Gori razgovarali su danas o budućoj saradnji u oblasti prevencije korupcije.

Сусрет директора Агенције за спречавање корупције  и италијанског амбасадора

Foto: ASK

Direktor Damnjanović ukazao je na dosadašnju pomoć i podršku Vlade Italije u jačanju dobrog upravljanja i mehanizama za prevenciju korupcije u Srbiji.

S tim u vezi, Agencija računa na dalju saradnju sa institucijama Republike Italije kao svojim dugogodišnjim partnerima u borbi protiv korupcije, posebno na uvođenju antikorupcijske edukacije, kao i studijskih programa koji odgovaraju kompleksnosti materije iz oblasti prevencije korupcije. Istovremeno, istaknuta je potreba sticanja specijalizovanih znanja, pre svega, kroz edukaciju studenata, diplomiranih pravnika i stručnog osoblja.

Nj.E. Luka Gori je izrazio spremnost italijanske vlade za nastavak saradnje na zajedničkim aktivnostima sa Agencijom i na iznalaženju novih mehanizama u rešavanju ovog globalnog fenomena.

Kao što je poznato, Agencija ima široku nadležnost u sprovođenju mera za prevenciju korupcije, a  podrška međunarodnih partnera značajano doprinosi postizanju rezultata u ovoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)