LEDENO JUTRO, U OVOM GRADU IZMERENO -13: RHMZ najavio temperaturni šok, ali i padavine - Upaljen meteoalarm u celoj Srbiji

Милица Шкорић
Milica Škorić

31. 01. 2024. u 08:07

U SRBIJI će danas biti pretežno sunčano vreme, dok se posle podne očekuje naoblačenje, ali će ostati suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

ЛЕДЕНО ЈУТРО, У ОВОМ ГРАДУ ИЗМЕРЕНО -13: РХМЗ најавио температурни шок, али и падавине - Упаљен метеоаларм у целој Србији

Foto Pixabay free images

Ujutru se očekuje slab i umeren mraz, po kotlinama i dolinama kao i u nižim predelima ponegde magla. Duvaće uglavnom slab promenljiv vetar, uveče na istoku u pojačanju, severozapadni. Najniža temperatura biće od minus 13 do minus dva, a najviša od pet do devet stepeni.

U Beogradu će nakon jutarnjeg mraza biti pretežno sunčano tokom dana. Uveče umereno naoblačenje, ali će se zadržati suvo vreme. Najniža temperatura biće od minus šest do minus dva, a najviša oko sedam stepeni.

Srbija u minusu

Prema merenjima RHMZ-a, jutros u šest sati cela Srbija je bila u minusu, a najhladnije je bilo u Sjenici gde je izmereno minus 13, dok je u Dimitrovgradu bilo 10 stepeni ispod nule.

U Zaječaru je izmereno -9, u Požegi i Kuršumliji -8, a u Negotinu, Leskovcu i Vranju bilo je -7.

Prognoza za prvu dekadu februara

Slab i umeren jutarnji mraz intenziteta u većem delu Srbije od -9 do -1°S očekuje se još danas i sutra ujutro, a zatim će doći do porasta jutarnjih, a od subote i dnevnih temperatura. Po kotlinama i dolinama reka, kao i lokalno u nižim predelima kratkotrajna magla.

U prvoj dekadi februara natprosečno toplo, a kratkotrajne padavine očekuju se najpre u četvrtak uveče (1. februar) na severu Srbije, u toku noći i u petak (2. februar) ponegde i u ostalim krajevima (uz malo snega u planinskim predelima). Za vikend suvo, a kratkotrajna kiša ponovo će padati u ponedeljak samo na severoistoku zemlje.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm zbog niske temperature. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

BONUS VIDEO: ZAVEJAN AUTO-PUT KOD RUMSKE PETLjE: Kilometarske kolone u smeru ka Zagrebu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!