NOVA PREVARA KRUŽI SRBIJOM: Devojci skinuli 53.000 dinara sa računa - Oglasile se i banke

Novosti online

03. 02. 2024. u 09:35

NA DRUŠTVENIM mrežama korisnici upozoravaju na novu prevaru. Banke upozoravaju da se kartica blokira. Naime, pojedinim korisnicima stigao je SMS da su inicirali transakciju karticom, a zapravo nisu.

НОВА ПРЕВАРА КРУЖИ СРБИЈОМ: Девојци скинули 53.000 динара са рачуна - Огласиле се и банке

Foto Ž. Knežević

"Upravo mi je stigla poruka da sam inicirala transakciju koju nisam pokrenula. Istražila sam o čemu je reč i vidim da je u pitanju onlajn klađenje. Zvala sam banku i rekli su mi da nije prvi slučaj. Preporuka je da se kartica blokira, jer je negde zapamćena i može ponovo biti zloupotrebljena", navodi se u jednom upozorenju koje je objavljeno na storiju Instagram stranice "Serbialive Beograd".

Foto: Printscreen/Instagram

Potom se javila devojka kojoj je stigla ista poruka, ali su njoj prevaranti skinuli čak 53.000 dinara sa kartice. Navodno je reč o jednoj kladionici.

"Juče u pet ujutru mi je skinuto sa računa u vidu osam transakcija 53.000 dinara od strane jedne firme koja je zapravo kladionica. Pre svega ja u toj kladionici nemam nalog, niti sam u pet ujutru uplaćivala novac na bilo čiji nalog. Pored toga banka nije izvršila autorizaciju za ista plaćanja. Neko je bez ikakvog problema svukao novac sa računa", požalila se još jedna korisnica.

Ona je navela da je policiji podnela krivičnu prijavu.

Potom se javio još jedan prevareni građanin kome je skinuto 2.800 dinara sa računa.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

PRIČE IZ HRONIKE - Darko Mladić: Ratko se teško kreće sam

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu