SRBIJU ĆE POGODITI SNAŽNI CIKLON: Poznato kakvo nas vreme očekuje narednih dana

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

15. 02. 2024. u 22:54

OSETNIJI porast vazdušnog pritiska ponovo donosi vedro, tokom dana i natprosečno toplo vreme.

СРБИЈУ ЋЕ ПОГОДИТИ СНАЖНИ ЦИКЛОН: Познато какво нас време очекује наредних дана

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Jutra i noći biće vrlo hladni, uz mraz. Minimalna temperatura spustila se jutros na Kopaoniku na -8°C, u Vršcu na -6°C. U većini ostalih predela Srbije temperature su se kretale od -5 do 0°C.

Najtoplije je bilo u Negotinu sa 3°C. Dok je centar Beograda merio 2°C, na obodu grada bilo je -2°C, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Pred nama je sunčan i topao dan. Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, u Beogradu do 13°C.

I u petak ujutro mraz i slične temperature jutrošnjim. Tokom dana sunčano i još toplije. Maksimalna temperatura biće od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C.

Za vikend promena

Ova promena biće slična prethodnoj, pa iako se očekuje pogorošanje vremena, ono će biti prolaznog karaktera i neće doneti pravo zimsko zahlađenje, pa se i ovog puta sneg očekuje samo na višim planinama.

Inače, prethodno zahlađenje donelo je sneg samo planinama iznad 1200 metara, pa su Kopaonik i Stara planina dobili oko 10 cm snega i danas mere 25 cm. Snežnog pokrivača na jugu i jugoistoku Srbije ima iznad 800-1000 metara, a na zapadu iznad 1200. Do vikenda će se smanjivati visina.

Prvog dana vikenda biće sunčano i još toplije. Posle podne u severnim, tokom večeri i noći i preko ostalih predela Srbije očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom, uz skretanje vetra na severozapadni. Ovo pogoršanje vremena biće posledica premeštanja hladnog fronta, u sklopu snažnog ciklona koji će se tokom vikenda premeštati preko severa Evrope dalje ka severu Rusije.

Maksimalna temperatura u subotu biće od 12 do 18°C, u Beogadu do 16-17°C.

U nedelju na severu Srbije suvo vreme, a u ostalim predelima očekuje se oblačno sa kišom, na višim planinama sa snegom. Planine iznad 1.000 metara nadmorske visine dobiće uglavnom 5 do 10 centimetara snega.

Maksimalna temperatura od 10 do 14°C, u Beogradu do 12°C.

Početkom i sredinom sledeće sedmice očekuje se promenljivo oblačno i uglavnom suvo.

Maksimalna temperatura biće uglavnom od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

Potom u drugoj polovini sledeće sedmice sledi porast temperatura usled prodora toplije vazdušne mase sa jugozapada i sa Mediterana. Najtoplije biće oko 25. februara, uz temperature iznad 15°C, lokalno i do 19-20°C.

Na samom kraju februara uslediće pad temperature vazduha na vrednosti oko 10°C, uz povremene padavine.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 5 do 7°C, one će do pred kraj februara biti više i za pet do 10 stepeni.

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM: Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove