PATRIJARH PORFIRIJE U POSETI NJUJORKU: Sutra služi liturgiju u Sabornoj crkvi Svetoga Save na Menhetnu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

17. 02. 2024. u 13:48

PATRIJARH srpski Porfirije boravi u poseti Njujorku gde će sutra služiti liturgiju u Sabornoj crkvi Svetoga Save na Menhetnu i održati više sastanaka posvećenih nastavku obnove Saborne crkve i parohijskog doma u Njujorku koji su oštećeni u požaru na Uskrs 2016. godine.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У ПОСЕТИ ЊУЈОРКУ: Сутра служи литургију у Саборној цркви Светога Саве на Менхетну

Foto: SPC

Na aerodromu ''Džon F. Kenedi'' patrijarha Porfirija su kasno u petak dočekali protojerej-stavrofor, starešina Sabornog hrama Svetog Save na Menhetnu Živojin Jakovljević i predsednik crkvene uprave Veljko Dobrilović, kao i deca u narodnoj nošnji koja su hlebom i solju poželela dobrodošlicu patrijarhu, objavljeno je na Fejsbuk nalogu srpskog patrijarha.

Na osnovu odluka nadležnih crkvenih organa, Crkveno-školska njujorška opština i parohija privremeno su, u cilju prevazilaženja nastalih problema, poverene na duhovno staranje i upravljanje patrijarhu Porfiriju.

Patrijarh boravi u poseti Njujorku u pratnji protojereja-stavrofora profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu Velibora Džomića i protođakona profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Dragana Radića i podđakona Dejana Nakića.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: SLOBODA DUBOKO U TEMELjIMA SRBIJE: Putevima nastajanja moderne države

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)