VUČEVIĆ U KRALJEVU: Ministar odbrane obišao Drugu brigadu kopnene vojske

Novosti online

25. 03. 2024. u 12:25

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Druge brigade kopnene vojske u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu.

ВУЧЕВИЋ У КРАЉЕВУ: Министар одбране обишао Другу бригаду копнене војске

Foto: Vojska Srbije

Komandant Druge brigade brigadni general Siniša Stašević, tokom sastanka, informisao je ministra odbrane o realizovanim zadacima i planovima za naredni period.

Ministru Vučeviću prikazan je deo novoprimljenih sredstava naoružanja i vojne opreme poput lakog četvorocikla – kvad, vozila visoke prohodnosti „hamer“ sa ugrađenim mitraljezom, zatim borbene opreme izviđačkih jedinica, streljačkog naoružanja i transportnih vozila.

Ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo opremanjem Druge brigade kopnene vojske i stalnim opremanjem jedinica Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom i naglasio da je naša vojska iz dana u dan sve jača i spremna da odgovori na sve potencijalne pretnje po bezbednost naše otadžbine i njenih građana.

Ministar odbrane prisustvovao je danas prijemu dva sanitetska vozila koja je Drugoj brigadi kopnene vojske donirala Grupacija Odbrambene industrije Srbije, kako bi unapredili prevoženje pacijenata u Kraljevu, Raški, Novom Pazaru i u drugim mestima u tom delu Srbije i da bi pacijentima i osiguranicima bila pružena još bolja zdravstvena usluga.

Foto: Vojska Srbije

Poseta kasarni „Ribnica“ bila je prilika da ministar Vučević obiđe i bataljon za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike Komande za obuku, gde je prikazan segment obuke u tom bataljonu.

Današnjem obilasku Druge brigade prisustvovali su šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković, načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić i predstavnici fabrika odbrambene industrije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)