Male navike koje svaka žena treba da usvoji

Novosti online

12. 03. 2024. u 16:43

BRZ tempo života i brojne obaveze koje nam nameće život u savremenom dobu ostavljaju malo prostora za stvari koje su nama važne i koje utiču na naš lični razvoj, unutrašnji mir i negu.

Мале навике које свака жена треба да усвоји

Foto: Shutterstock

Ipak, iako je vremena sve manje sa druge strane sve je važnije da se upravo tim stvarima posvetimo i odvojimo vreme za lična interesovanja, sitna zadovoljstva, negu, masažu i bilo šta što nam pomaže da se opustimo i uživamo bar na kratko.

Prosečna žena danas ima toliko obaveza u toku dana da često zaboravi da odvoji vreme za sebe, svoja sitna uživanja, rad na sebi i negovanje. A sve ove stvari su od ključnog značaja kako bi se ona osećala dobro i bila sposobna da ispuni sve svoje ostale životne uloge koje ima.

Zato, hajde da vidimo koje to male navike može da usvoji svaka žena kako bi svoje baterije uvek mogla da drži na optimalnom nivou.

Aparati za espresso najbolji saveznik za omiljeni topli napitak

Ako bismo pitali žene koje doba dana im je omiljeno i za koju aktivnost to vreme vezuje, većina bi odgovorila da je to trenutak ispijanja omiljenog toplog napitka – kafe. A zašto je to tako?

Foto: Profimedia

Ritual pripreme kafe veoma je važna stvar koja pomaže da se izvrši priprema za ono što sledi, a to je ispijanje omiljenog napitka na udobnom mestu u kući i odmor od bar desetak minuta. Zato taj ritual treba osavremeniti i u skladu sa svim dostupnim mogućnostima svoju kuhinju oplemeniti aparatom za espresso.

Osim što pomaže da se kafa pripremi brže i jednostavnije aparati za espresso odličan su izbor jer omogućavaju u kontinuitetu isti kvalitet kafe i sam način pripreme je specifičniji i zanimljiviji.

Danas su na tržištu dostupni brojni aparati za espresso koji se mogu razlikovati u veličini, boji, proizvođaču, funkcijama, dizajnu, ceni i slično. To znači da svako može naći baš onaj modeli koji se uklapa u njegove zadate kriterijume.

Ritual ispijanja kafe treba da bude onaj mali trenutak koji svaka žena poklanja sebi bar jednom dnevno kako bi sabrala misli, umirila dušu i dobila novu energiju za ostale aktivnosti koje je čekaju nakon toga.

Negujte kožu prirodnom kozmetikom

Više nego ikada pre dostpuni su različiti kozmetički proizvodi u velikom rasponu kada je cena i kvalitet u pitanju. Upravo to može biti prednost isto koliko može biti i izazov jer je teško da se napravi dobar izbor.

Prirodna kozmetika uvek je dobar izbor u moru različitih proizvoda koji su dostpuni i koji u svom sastavu imaju komponente koje kratkoročno mogu biti od pomoći, ali dugoročno gledano i te kako oštećuju kožu.

Foto: Pixabay.com

Nega lica i kože kod žena je veoma važna jer ona najviše utiče na celokupan izgled pa samim tim utiče i na osećaj zadovoljstva. Zato za nju treba birati najbolje u skladu sa godinama, eventulanim problemima koji se mogu javiti i komponentama koje imaju više koriste nego štete dugoročno gledano. A upravo je to ono što se može naći u prirodnoj kozmetici.

Vaša koža će vam biti zahvalna ako za nju birate kvalitetan proizvod, a prirodna kozmetika će na dugi period osigurati da sve bude onako kako i treba da bude.

Rad na sebi – usredsređenost i koncentracija, meditacija i dobra organizacija

Onda kada svoje vreme dobro isplaniramo i organizujemo biće ga dovoljno za sve aktivnosti. Pa će se naravno ostaviti i vreme za sebe i sve one stvari koje pune baterije, vraćaju unutrašnji mir u balans i omogućavaju da se otpuste sve napetosti i dođe do novih uvida.

Aktivnosti koje će vas dovesti do toga mogu biti razne – joga, meditacija, intenzivnija fizička aktivnost ili šetnja, programi za kontrolu svesne pažnje – Mindfulness, drugi edukativni i interaktivni programi koji se fokusiraju na rad na sebi...

Sve ove aktivnosti osim što su višestruko korisne za rad na sebi, postizanju sklada između misli i dela, povećanju svesnosti, umirivanju i osećaju zadovoljstva one jednako utiču i na umanjenje i kontrolu stresa što je danas i te kako važno.

Na ovaj način postiže se sklad i svesnost koja je neophodna za svakodnevne izazove i životne okolnosti i aktivnosti.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu