"MUP ČUVA USPOMENU NA SVOJE HEROJE": Kolege posvetile mural Ivanu Đurđevcu, nastradalom pripadniku Interventne jedinice (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

28. 03. 2024. u 17:59

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova oglasilo se na svojoj zvaničnoj Instagram stranici povodom druge godišnjice od smrti Ivana Đurđevca, pripadnika pripadnika Interventne jedinice Policijske uprave u Zaječaru.

МУП ЧУВА УСПОМЕНУ НА СВОЈЕ ХЕРОЈЕ: Колеге посветиле мурал Ивану Ђурђевцу, настрадалом припаднику Интервентне јединице  (ФОТО)

foto: Radio Magnum

- Ministarstvo unutrašnjih poslova čuva uspomenu na svoje heroje. Danas se navršava dve godine od ubistva Ivana Đurđevca, pripadnika Interventne jedinice Policijske uprave u Zaječaru, koji je obavljajući svoj službeni zadatak dao ono najvrednije što je imao, svoj život. Sećanje na njega nikada neće izbledeti. U znak zahvalnosti kolege su mu posvetile mural, koji je oslikan preko puta Policijske uprave u Zaječaru - stoji na Instagram stranici MUP-a.

Ivan Đurđevac poginuo je u krvavom obračunu između 28. i 29. marta 2022. u Zaječaru. Te noći i narednog jutra napadač Dušan Zagorac (76) iz pištolja za koji nije imao dozvolu ubio je komšinicu Veru Đekić (62) u Ulici 7. septembra. Hicem iz pištolja Zagorac je ubio i dvadesetosmogodišnjeg Ivana, koji je pokušao da interveniše, a potom je sebi presudio na tavanu zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)