IVANA MACAK, PREDSEDNICA STUDENTSKOG PARLAMENTA FILOZOFSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU: Uprava stavila metu na moje ime i lice

Novosti online

29. 03. 2024. u 15:56

IVANA Macak, predsednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta, istakla je da je situacija u zgradi poprilično mirna i da studenti ostaju pri svojim zahtevima da Uprava mora dati svoj jasan stav.

ИВАНА МАЦАК, ПРЕДСЕДНИЦА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У НОВОМ САДУ: Управа ставила мету на моје име и лице

Foto: NS uživo

- Od juče, od 12.00 časova, nastupila je opšta blokada Filozofskog fakulteta. Studenti stoje pri svojim zahtevima da se uprava Filozofskog fakulteta mora oglasiti po tom pitanju i jasno osuditi govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića. Njegove izjave su nekoliko nedelja prisutne u medijima i smatramo da je neophodna reakcija nadležnih u okviru naše institucije koja je do danas izostala - rekla je Macak i dodala:

- Danas se ovde odigrao skup podrške profesoru Gruhonjiću. Mi smo pri stavu da nijedan vid podrške ne može da stavi znak jednakosti između slobode govora i govora mržnje. Svaki govor mržnje se mora osuditi. Ono što je novo jeste da je Uprava fakulteta jasno stavila target na moje ime i moje lice, objavivši obaveštenje na sajtu fakulteta i svim zvaničnim stranicama fakulteta, te poziva sve studente da se obrate lično meni kada će se ova sporna situacija rešiti. Moram da naglasim da ja nisam prava adresa kojoj treba da se obrate, već je to uprava koja odbija saradnju i neformalno pruža podršku profesoru.

(nsuživo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)