U OVOM GRADU VEĆ PADA KIŠA: Do kraja dana biće pljuskova i grmljavine i u drugim delovima Srbije

Novosti online

02. 04. 2024. u 18:23

U OVOM času šire područje Sombora zahvatio je snažan grmljavinski sistem sa obilnim pljuskovima. Ovaj sistem u severozapadnoj visinskoj struji pristigao je sa jugozapada Mađarske i to preko pograničnog dela Hrvatske, Mađarske i Srbije.

У ОВОМ ГРАДУ ВЕЋ ПАДА КИША: До краја дана биће пљускова и грмљавине и у другим деловима Србије

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

U narednih pola sata na širem području Sombora očekuju se veoma obilni pljuskovi i jak vetar, a u kratkom vremenskom intervalu mogli bi da padne 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Očekuje se i veoma jaka grmljavina i intenzivno električno pražnjenje.

Potom će se ovaj grmljavinski sistem do kraja dana u severozapadnoj visinskoj struji premeštati dalje preko Bačke ka Banatu.

Pored Bačke, do kraja dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije i u dolini Zapadne Morave, pojasnio je Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

Oblačnost sa pljuskovima iz Podrinja premeštaće se do kraja dana preko Mačve dalje ka Beogradu.

Širom Srbije i do kraja dana duvaće veoma jak severozapadni i zapadni vetar.

Foto: Nenad Živanović

Dobra vest je da će vetar tokom večeri oslabiti, a veče će doneti i prestanak padavina, potom i razvedravanje, pa je pred nama vedra noć.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 15 do 20°C, u Beogradu je 18°C. Sjenica meri 13°C, Zlatibor 8°C, a Kopaonik 5°C.

Da podsetimo, jučerašnji dan dono je Srbiji 32°C, da bi tokom noći prodor hladnog fronta doneo drastično zahlađenje sa kišom i pljuskovima, uz olujni severozapadni vetar, pa su temperature danas niže za desetak stepeni u odnosu na jučerašnji dan.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: ZABAVLjAJU PROLAZNIKE: Mini koncert u centru Zrenjanina za gitaru i piano

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!