"NIJE NEMOGUĆE DA OPET IMAMO SNEG U APRILU": Kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca

Милица Шкорић
Milica Škorić

11. 04. 2024. u 08:18

PRED nama je još jedan sunčan i vruć period sa letnjim temperaturama koje će dostizati čak 31. podelak, što je karakterističnije za letnje nego za prolećne mesece.

НИЈЕ НЕМОГУЋЕ ДА ОПЕТ ИМАМО СНЕГ У АПРИЛУ: Какво нас време очекује до краја месеца

Foto: Profimedia

Do kada će trajati ovakvo vreme otkriva meteorolog Nedeljko Todorović.

- Pa sunčano i toplo vreme ili natprosečno vreme zadržalo bi se narednih još jedno 7-8 dana, znači negde do, hajde da kažemo, 15. aprila. S tim da bi u drugom delu ove sedmice bio blagi pad temperature za 2-3 stepena. U suštini i bez padavina, znači pravo letnje vreme u aprilu - rekao je Todorović.

S obzirom na to da nas je prošle godine u ovo vreme dočekao beli pokrivač, Todorović otkriva da je za to ove godine mala verovatnoća.

- Pa mala je verovatnoća, ali ja bih podsetio da je u prethodne tri godine u aprilu padao sneg, u Beogradu ga je prošle godine 5. aprila bilo skoro 20 centimetara. Ima nagoveštaja da u drugom delu aprila bude zahlađenje, dovoljno da očekujemo sneg u planinskim predelima. Još je neizvesno koliko bi bio taj pad temperature u odnosu na ove tople dane. U svakom slučaju to je samo nagoveštaj promene vremena u smislu pada temperature - zaključio je Todorović.

BONUS VIDEO: PLjUSAK U BEOGRADU - Kiša se sručila na prestonicu

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima