ISTINA O KOŠARAMA BILA SKRIVANA: Dejan Antić, državni sekretar Ministarstva za rad, na parastosu poginulom Draganu Milićeviću Šumaru

V.C.

12. 04. 2024. u 13:02

DRŽAVNI sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić, u ime ministra Nikole Selakovića, obišao je u selu Mijajlovca, kod Trstenika, porodicu palog borca sa Košara i prisustvovao parastosu povodom 25 godina od pogibije Dragana Milićevića Šumara.

ИСТИНА О КОШАРАМА БИЛА СКРИВАНА: Дејан Антић, државни секретар Министарства за рад, на парастосу погинулом Драгану Милићевићу Шумару

Ministarstvo za rad

- Kada je 19 zemalja NATO pakta besomučno bombardovalo SR Jugoslaviju, a horde albanskih terorista i stranih plaćenika nastojale da provale na teritoriju Kosova i Metohije, junaci poput Dragana Milićevića Šumara dokazali su da srpske majke još rađaju Obiliće i da se kao narod nikada nećemo odreći vidovdanske etike i kosovskog zaveta. Dragan Milićević i njegovih 107 saboraca ostali su da na Košarama čuvaju večnu stražu, ali su se herojskom odbranom Srbije i sopstvenom žrtvom zanavek upisali u srpsku istoriju, i sada stoje rame uz rame sa vitezovima kneza Lazara - rekao je državni sekretar.

Antić je dodao da se "u periodu vlasti iz dvehiljaditih nije smelo govoriti o Košarama i Paštriku".

Ministarstvo za rad

- Oni su se stideli srpskog herojstva i srpskih žrtvava. Ali zato danas, Bogu hvala, istinu o herojskoj epopeji 3. armije VJ, Prištinskog korpusa i MUP-a Srbije 1998/1999. godine, javno iznosi i svedoči kompletan državni vrh Srbije. Danas se ponosimo našim herojima i činimo sve da se njihova žrtva nikada ne zaboravi - zaključio je državni sekretar.

Prilikom posete opštini Trstenik državni sekretar Dejan Antić obišao je lokalnu kancelariju za Boračko-invalidsku zaštitu, i ratnim veteranima sa teritorije pomenute opštine uručio 118 boračkih legitimacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)