VELIKA PROMENA VREMENA: Stiže kiša, grmljavina, pljuskovi...

Novosti online

16. 04. 2024. u 01:00

Vreme u Srbiji danas pre podne malo i umereno oblačno, a od sredine dana se očekuje dalje povećanje oblačnosti, mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dok će najviša dnevna temperatura iznositi od 21 na krajnjem severozapadu do 30 stepeni na istoku i jugoistoku.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: Стиже киша, грмљавина, пљускови...

Foto: N. Skenderija

Vetar umeren i jak, a na planinama i olujni jugozapadni.

Pre podne na severozapadu zemlje, posle podne u ostalom delu Vojvodine, a uveče i u centralnoj Srbiji u skretanju na umeren i jak severozapadni, koji će u zoni fronta ponegde dostizati i udare olujne jačine, navodi RHMZ.

Najniža temperatura od 10 do 17 stepeni Celzijusa.

Vreme u Beogradu

I u glavnom gradu vetrovito, pre podne malo i umereno oblačno, dok će od sredine dana biti dalje povećanje oblačnosti, a povremeno se očekuje kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar umeren i jak, jugozapadni, kasnije po podne u skretanju na umeren i jak severozapadni.

Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša oko 28 stepeni.

Prognoza za narednih sedam dana

U sredu oblačno i osetno hladnije sa temperaturom nižom za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina.

Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

Zatim do kraja perioda temperatura ispod proseka za ovo doba godine i kretaće se u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom