OGLASIO SE RHMZ: Stiže olujni vetar - temperatura pada za 20 stepeni

Novosti online

16. 04. 2024. u 11:01

TOKOM dana biće vetrovito uz postepeno povećanje oblačnosti, pre podne mestimično sa kišom na jugoistoku i istoku, a od sredine dana i u ostalim krajevima kada se lokalno očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

ОГЛАСИО СЕ РХМЗ: Стиже олујни ветар - температура пада за 20 степени

Foto: Novosti

Danas postepena promena vremena

Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni jugozapadni vetar. Pre podne na severozapadu zemlje, posle podne u ostalom delu Vojvodine, a uveče i u centralnoj Srbiji vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, a u zoni fronta ponegde će dostizati i udare olujne jačine.

Dnevna temperatura kretaće se od 21 °S na severozapadu Vojvodine do 30 °S na istoku i jugoistoku Srbije, uveče i noću u svim predelima u osetnom padu.

Sutra pad temperature za 15 do 20 °S u odnosu na prethodni period

Sutra, 17. aprila, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina.

Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

Do kraja sedmice sveže sa čestim padavinama

Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature ispod proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 °S, sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

BONUS VIDEO: VANREDNA SITUACIJA: Borba sa vatrom na teritoriji Trgovišta još uvek traje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave