EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA NADOLAZEĆE PRAZNIKE: Detaljna prognoza za prvu polovinu maja

Novosti online

19. 04. 2024. u 19:58

U SRBIJI će i narednih dana biti promenjivo vreme sa kišom, i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i povremenim sunčanim intervalima. Sa sadašnjih maksimalnih dnevnih od 10 do 16 stepeni, posle 24. aprila temperatura će početi da raste na 20 do 25 stepeni, a povratak na letnje i tropske temperature koje su obeležile prvu polovinu ovog meseca očekuju se u tek krajem maja.

ЕВО КАКВО НАС ВРЕМЕ ОЧЕКУЈЕ ЗА НАДОЛАЗЕЋЕ ПРАЗНИКЕ: Детаљна прогноза за прву половину маја

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Vremenska prognoza za Srbiju za subotu

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u subotu ujutru se očekuje slab prizemni mraz.

- Tokom dana biće malo toplije, pre podne pretežno sunčano, posle podne postepeno naoblačenje, kasnije posle podne sa kišom u južnim, uveče i u centralnim, a tokom noći i u većini ostalih predela Srbije. Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 1 do 7 stepeni, a najviša od 13 do 17 stepeni – objavio je RHMZ.

RHMZ je za sutra izdao i upozorenje: "Najavljeni prizemni mraz u jutarnjim časovima može nepovoljno uticati na ponike prolećnih ratarskih useva i povrtarske kulture".

Vremenska prognoza za Srbiju za nedelju

Drugog dana vikenda biće pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a u planinskim predelima i sa snegom.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju.

Najniža temperature će biti od 2 do 8 stepeni, a najviša od 12 do 16 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju za ponedeljak

U ponedeljak se očekuje umereno do potpuno oblačno, ujutru i pre podne mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama i sa snegom, posle podne prestanak padavina i razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7 stepeni, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju za kraj aprila i početak maja

Od 23. do 27. aprila biće umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima.

RHMZ je objavio da će u tom period na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Minimalne temperature će biti od 3 do 6 stepeni, a krajem tog perioda, od 7 do 10 stepeni. Na nadmorskim visinama između 1.000 i 1.600 metara najniže temperature će se kretati u interval od -3 do 1, krajem perioda od 2 do 4 stepena.

Maksimalne temperature vazduha će biti od 13 do 15 stepeni, krajem perioda od 20 do 23 stepeni, a na višim planinama od 2 do 7 stepeni, odnosno, 8 do 16 stepeni Celzijusa.

Do 5. maja minimalne temperature u Srbiji će biti od 7 do 14 stepeni, na višim nadmorskim visinama od 0 do 7. Očekuje se da maksimalne dnevne temperature u tom period budu od 19 do 25 stepeni, na planinama između 1.000 i 1.600 metara od 8 do 17 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju praznike

Kako je za “Blic” rekao Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja u RHMZ, prema trenutnim izgledima za Prvi maj i do 6. maja, za Uskrs, bilo bi prosečno toplo, 20 do 25 stepeni, ali se očekuje da bude promenjivo i nestabilno, sa uslovima za povremene padavine.

Dugoročna prognoza: Sve do 15. maja bez velikih vrućina.

Kako se može videti u dugoročnoj prognozi RHMZ, iako temperature postepeno rastu iz dana u dan, sve do 15. maja one neće prelazi 25. podeok.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo