STIŽE VELIKO NEVREME, NAJAVLJEN I GRAD: Oluja će pogoditi ove delove Srbije

Novosti online

08. 05. 2024. u 07:38

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da nas danas i sutra očekuje nestabilno vreme, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

СТИЖЕ ВЕЛИКО НЕВРЕМЕ, НАЈАВЉЕН И ГРАД: Олуја ће погодити ове делове Србије

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

U južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije ponegde se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode praćene sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina (većom od 20 mm za 3 sata) za kratko vreme, upozorava RHMZ.

Hidrološka najava

Tokom 8. i 9. maja na gornjem toku Južne Morave, Toplici, Veternici, Jablanici, Pustoj, Nišavi, Rasini i Belom Timoku sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova očekuju se lokalna izlivanja.

U petak razvedravanje i prestanak padavina

U četvrtak u Srbiji nestabilno i svežije, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. 

Lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom i velikom količinom padavina za kratko vreme i to uglavnom u južnim, centralnim i istočnim predelima. 

Narednih dana zadržava se promenljivo vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, osim u petak i subotu, kada će biti suvo sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajne padavine očekuju se samo ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije