NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

SKANDAL U SPRSKOJ PORODICI: Majka sinu prepisala sve, ćerki ništa - "Ništa tu nije tvoje"

Novosti online

20. 05. 2024. u 22:16

U SRBIJI porodice i danas pucaju zbog nasleđa, odnosi se okončavaju u sudnicama, a i dalje je normalno da muško dete dobije sve ili više nego žensko.

СКАНДАЛ У СПРСКОЈ ПОРОДИЦИ: Мајка сину преписала све, ћерки ништа - Ништа ту није твоје

Foto: Profimedia/Ilustracija

Takva jedna situacija dogodila se Srpkinji koja je ostala bez ičega, a njena ćerka rešila je da sve ispriča i zatraži pomoć jer je situacija u porodici, kako navodi, nepodnošljiva.

"Zdravo svima, imam nepodnošljivu situaciju u porodici zbog nasledstva i nadam se da se neko od vas razume i može da da savet", počela je svoju ispovest na Reditu. 

Kako je navela, njeni baba i deda imali su ogromno imanje i kuću, a kad je deda umro njegov deo su nasledili baba i troje dece, uključujući i njenu majku.

"Pošto su njih troje raštrkani po svetu, a baba je i dalje živela na imanju, oni su se odrekli svog dela u njenu korist kako ne bi morala da traži punomoć od njih kad se radi nešto pravno oko imanja i sl. Prodavali su neki deo u jednom trenutku i ovo se dešavalo sve u Hrvatskoj", pojašnjava ona.

Nakon par godina, kako priča devojka, situacija je počela da se zakuvava kada je baba rešila da se vrati u Srbiju. Njena majka u međuvremenu saznaje da je baba celo imanje ugovorom o poklonu prepisala njenom ujaku, i to kako tvrdi, po njegovom nagovoru, a on potom svom sinu jer je od svih naslednika jedini živeo u tom mestu.

"Kao opet je lakše zbog papira. Moja majka se bunila zbog toga kad je saznala, ali je baba bila u fazonu nije važno šta piše na papiru, mi smo porodica, to je sve zajedničko", nastavlja priču ona.

Prošlo je još par godina, a onda je umrla i baba. Kako devojka navodi, do ostavinske rasprave nije došlo, a niko od rodbine sledećih 5-6 godina nije pominjao ništa oko imanja sve do prošle godine.

"Tada smo bili tamo na odmoru i ujak priča kako žele da prodaju deo i majka kaže kako ne može to bez nje jer 33 posto pripadaju njoj i njenoj deci", navodi ona.

Odgovor koji će žena dobiti od svog brata će, zasigurno, zauvek pamtiti, a zbog njegovih reči se zaledila.

"Na to joj je ujak rekao da apsolutno ništa tu nije njeno, već je sve od njegovog sina i imaju papir koji to potvrđuje", otkriva ona.

Nakon tog odmora polovina porodice je prekinula kontakt, tvrdi devojka, a njena majka ostala je jako tužna i povređena zbog cele situacije.

"Sad mene zanima može li se tu nešto učiniti? Kad je baba prepisala imanje bili su tu sudija i psiholog tako da ne možemo reći da nije bila svesna i da su je prevarili", upitala je ona.

Kako je dodala, njena majka se konsultovala sa advokatom koji joj je rekao da ne može ništa da se uradi jer se odrekla svog dečijeg dela kad je deda umro.

"Ali ona je veoma mirna osoba koja izbegava konflikt po svaku cenu 'radi mira u kući' i ne znam zasigurno da li je zapravo pričala sa nekim. Meni je nekako logično da ima pravo na dečiji deo, jer se odrekla tog dela na koji je imala pravo posle dedine smrti, ne babine. Zar nema pravo i na dečiji deo posle babine smrti, jer su u pitanju dve osobe, samim tim i dve ostavinske rasprave i dva dečija dela?", ponovo je upitala ona.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića