RAMPA ZBOG ŠIRENJA ZARAZE: Srbija i Crna Gora ispadaju sa liste bezbednih zemalja za putovanja u Evropsku uniju?

Novosti online

14. 07. 2020. u 16:48

EU će ukloniti Srbiju i Crnu Goru sa liste bezbednih zemalja iz kojih će biti dozvoljena putovanja koja nisu ključna, izjavili su danasu Briselu neimenovani zvaničnici Unije.

РАМПА ЗБОГ ШИРЕЊА ЗАРАЗЕ: Србија и Црна Гора испадају са листе безбедних земаља за путовања у Европску унију?

Foto: Dephositphoto

Informacija još nije zvanično potvrđena, a navodi se da su zvaničnici tražili uklanjanje Srbije i Crne Gore sa liste zbog širenja epidemije korona virusa.

Uklanjanje Srbije i Crne Gore sa spiska predložila je sinoć kasno Nemačka, koja predsedava EU, a predlog je podržalo nekoliko zemalja, uključujući Francusku, Španiju i Holandiju, rekli su zvaničnici za Rojters.

Odluka bi trebalo danas da bude zvanično potvrđena, na sastanku diplomata EU kasnije u toku dana.

Kako se navodi, trenutni spisak je samo predlog i njegovih odredbi ne moraju da se pridržavaju sve zemlje EU.

Zvaničnici tvrde da bi Srbiju i Crnu Goru trebalo ukloniti sa liste zbog širenja zaraze.

Uvrštavanje SAD na listu bezbednih zemalja nije se čak ni razmatralo, s obzirom na nagli porast broja slučajeva zaraženosti virusom korona, prenosi Rojters.

Nakon uklanjanja Srbiji i Crne Gore, na spisku će ostati 13 zemalja, i to Alžir, Australija, Kanada, Kina, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis i Urugvaj.

Kada se radi o Kini, koja se nalazi na listi, putovanja za kineske državljane zavisiće od toga da li će Peking dozvoliti državljanima zemalja EU da putuju u tu zemlju.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)