ĐURIĆ RUDARIMA TREPČE: Radićemo da vam poboljšamo standard

Tanjug

06. 08. 2020. u 11:46

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Dan rudara, svim rudarima na KiM, rukovodstvu i zaposlenima u Kombinatu "Trepča", kao i rudarima u ostalim delovima Srbije, uz poruku da će država predano raditi da rudarima na KiM osigura bolje uslove rada, veće zarade i pristojan život.

ЂУРИЋ РУДАРИМА ТРЕПЧЕ:  Радићемо да вам побољшамо стандард

Foto: Tanjug

"Trepča'' je strateški resurs, koji decenijama daje značajan doprinos razvoju naše južne pokrajine, ali i privrednom i ukupnom napretku Srbije. Častan i težak rudarski posao, duboko je ugrađen u napredak našeg energetskog sektora i razvoja KiM", naveo je Ðurić u saopštenju.

Današnji Dan rudara, kako kaže, dolazi u trenutku kada država i narod prolaze kroz teške i sudbonosne dane.

- Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji. Mudrom državničkom politikom, jedinstvom i slogom, moramo i možemo da zaštitimo ono što je naše i sačuvamo temelje egzistencije i opstanka srpskog naroda na KiM - rekao je Ðuić.

On je podsetio da pokrajina obiluje prirodnim lepotama i prirodnim bogatstvima, u koja spadaju i naša rudna bogatstva.

- Te resurse možemo i moramo iskoristiti predanim radom i naj tačin poboljšati život svakog pojedinca i društva u celini. Rudari su pokazali da to znaju i mogu - poručio je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)