ŠTA NAS OČEKUJE NA JESEN? Doktor Kon upozorio - Stanje se stabilizovalo, ali ne smemo se opustiti!

Novosti onlajn

15. 08. 2020. u 20:03

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa dr Predrag Kon rekao je da se stanje u Srbiji stabilizovalo i dodao da je to rezultat mera.

ШТА НАС ОЧЕКУЈЕ НА ЈЕСЕН? Доктор Кон упозорио - Стање се стабилизовало, али не смемо се опустити!

Foto: Printscreen/Pink

Dr Kon je naglasio da je situacija iako stabilizovana i dalje nesigurna jer je virus itekako prisutan.

- Dakle, mere moramo poštovati ako želimo u nekom miru da dočekamo početak školske godine - kazao je Kon za Nacionalni dnevnik TV Pink.

Kon je komentarišući manji broj obolelih nego u prethodnom periodu rekao da na neki način možemo da se radujemo što se epidemija može kontrolisati.

- Ali, daleko je od toga da sebi smemo da dozvolimo da se opustimo i da počnemo da se ponašamo kao da toga nema, kako smo jednom uradili - napomenuo je Kon.

On je rekao da, što se njega tiče, do početka školske godine ne bi trebalo ukidati mere koje su trenutno na snazi, uključujući i zabranu javnog okupljanja više od deset osoba, koja se kako je rekao, ne odnosi na javna kupališta.

- Pratićemo situaciju, ako dođe do nekog naglog poboljšanja onda može da se priča o tome, a ako ne dođe ne treba ni da razgovaramo o tome - istakao je dr Kon.

Govoreći o predstojećoj jeseni Kon kaže da možemo očekivati da se dogodi ono što se redovno dešava sa respiratornim infekcijama, a to je da se povećava njihovo prisustvo i dodao da nema mesta strahu.

- Ono što se dešava sada na južnoj hemisferi je da nema gripa tako mnogo, a tamo je zima sada. Ovo nošenje maski itekako sprečava prenos gripa - naveo je dr Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove