DA LI ĆEMO IMATI MIHOLJSKO LETO: RHMZ objavio sezonsku vremensku prognozu

Novosti online

01. 09. 2020. u 16:53

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod objavio je sezonsku prognozu vremena za period od šest meseci, do februara naredne godine.

ДА ЛИ ЋЕМО ИМАТИ МИХОЉСКО ЛЕТО: РХМЗ објавио сезонску временску прогнозу

Foto: P. Milošević

Prema toj prognozi pred Srbijom su nešto topliji i suvlji meseci. Sneg će biti retkost zimi.

SEPTEMBAR

Srbiju očekuje prosečno topao i malo suvlji septembar. Nastavak poznog leta u prvoj polovini meseca.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom septembra biće malo ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 14 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

OKTOBAR

Oktobar će obeležiti Miholjsko leto. On će biti malo topliji i suvlji nego inače.

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,3 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom oktobra biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 8 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

NOVEMBAR

Slično nas očekuje i u novembru, koji će isto biti topliji i malo suvlji.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,4 stepena u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom novembra biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 11 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek.

DECEMBAR

Poslednji mesec u godini biće blaži i malo suvlji.

U decembru u Srbiji srednja minimalna temperatura vazduha imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1,6 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom decembra biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 11 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

JANUAR

U janauaru naredne godine vreme će biti blaže i malo suvlje.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom januara biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

FEBRUAR

Srbiju naredne godine očekuje i blaži i malo suvlji februar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,9 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom februara biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 12 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)