DR GLIGIĆ UPOZORAVA: Korone se možda nikada nećemo rešiti, a evo šta je najopasnije i koje mere treba primenjivati!

Novosti online

15. 10. 2020. u 23:41

DR Ana Gligić, poznati beogradski virusolog, izjavila je da misli da se pokazalo tačnim ono što je po izbijanju epidemije bojažljivo rekla, a to je da se korone nikada nećemo rešiti, ali ćemo ju svesti na neku meru.

ДР ГЛИГИЋ УПОЗОРАВА: Короне се можда никада нећемо решити, а ево шта је најопасније и које мере треба примењивати!

Foto: Printskrin Youtube Prva

- Ipak, ni u snu nisam očekivala da ona napravi ovako jedno čudo. To je prvenstveno zbog njenih neobičnih karakteristika, koje nismo poznavali i koje još ne poznajemo do kraja - izjavila je.

Po mišljenju dr Gligić, treba ići na što masovnije nošenje maski, držanje distance, izolacije jednih od drugih.

- Okupljanja ljudi su najveći problem, najgora stvar. Tu mislim na druženja u kafićima, restoranima, rođendane, venčanja, festivale, sportske priredbe... Tu dolazi do najvećeg broja zaraženih. Juče je objavljen i relevantan podatak da se virus prenosi čak i novcem – upozorava dr Gligić.

(Slobodna Dalmacija)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)