TRAŽI SE HITNO REŠENJE ZA SMEŠTAJ KOVID PACIJENATA: Beogradske bolnice za 48 sati ostaju bez slobodne postelje

Novosti online

05. 11. 2020. u 18:19

KOVID bolnice u Beogradu se ekspresno pune poslednjih dana, a kako je još juče najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ako se nastavi ovakvim tempom, svi bolnički kapaciteti biće puni u narednih 48 sati.

ТРАЖИ СЕ ХИТНО РЕШЕЊЕ ЗА СМЕШТАЈ КОВИД ПАЦИЈЕНАТА: Београдске болнице за 48 сати остају без слободне постеље

Foto D.Milovanović

Da je situacija alarmantna potvrdio je danas i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 Predrag Kon.

- Bolnički kapaciteti popunjavaju se velikom brzinom i traži se privremeno rešenje u vidu smeštaja za obolele iz Beograda koji će možda biti i van prestonice - rekao je Kon.

Epidemiolog i član Kriznog štaba očekuje rast broja obolelih i sledeće nedelje.

- Očekujemo da se rast nastavi i tokom sledeće nedelje, ali da tada makar malo popusti ovo naglo povećanje broja zaraženih kakvo smo imali do sada - rekao je Kon.

U prestonici je juče, podsetimo, registrovano više od 1.100 novozaraženih, danas još 969, a kako je obelodanio gradonačelnik Zoran Radojičić svaki peti testirani u prestonici je pozitivan na korona virus!

U beogradskoj "Areni" se trenutno nalazi oko 300 pacijenata. U najvećoj dvorani na Balkanu ukupno ima mesta za 500 ljudi, a početkom decembra očekuje se otvaranje nove bolnice u Batajnici.

Prema poslednjim podacima svakog dana se u kovid ambulantama i bolnicama obavi više od 3.000 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024