ZA DAN PRIMLJENO 225 PACIJENATA: Direktor KBC Zemun strahuje da će se za manje od 24 časa popuniti svi kapaciteti

Tanjug

10. 11. 2020. u 09:29

DOKTOR Dragoš Stojanović, direktor Kliničko-bolničkog centra Zemun, koji je ponovo ušao u kovid režim, rekao je da su za jedan i po dan na lečenje primili 225 pacijenata i da strahuje da će za manje od jednog i po dana napuniti sve kapacitete.

ЗА ДАН ПРИМЉЕНО 225 ПАЦИЈЕНАТА: Директор КБЦ Земун страхује да ће се за мање од 24 часа попунити сви капацитети

Z.Jovanović

On je naveo da je KBC u Zemunu tokom prethodne noći imao 125 prijema.

- Paralelu ako povučemo između prethodnog pika i današnjeg dana u 7 časova – u ovom trenutku smo već na 225 pacijenata za jedan i po dan. U prethodnom periodu smo za jedan i po dan imali 175 prijema, što znači da je namanje 30 ili 40 odsto veći broj zaraženih koji su se javili i da je izuzetno veliki broj pacijenata koji je primljen u ovih 36 sati - dodao je Stojanović za RTS.

U ovom trenutku imamo 225 pacijenata, a 360 je maksimalni broj kreveta, rekao je Stojanović.

- Ako smo 225 za jedan i po dan popunili, bojim se da cemo za manje od jedan i po dan napuniti sve kapacitete - dodao je Stojanović.

Pored toga, kako kaže, u prethodnom periodu je petnaestak pacijenata bilo u jedinicama intenzivne nege, ali da je sada 20 njih na intezivnoj nezi, od kojih je 10 intubirano.

- Prema postavkama SZO i iskustvima iz prethodnog perioda svi se trudimo da pacijente ne intubiramo odmah i da ih što kasnije stavimo na invazivnu ventilaciju, međutim, u ovom naletu imamo mnogo teških pacijenata koji su zahtevali intubaciju - istakao je Stojanović.

Na pitanje da li je to zbog toga što građani čekaju sa odlaskom u kovid ambulantu, Stojanović kaže da je i to jedan od razloga, ali i da je mnogo veći broj zaraženih.

- Poruka svim našim građanima je da sprovode sve mere – nošenje maski, distanciranje, ali i nedruženje u većem broju. Virus je tu, nemamo lek za virus, ali moramo da lečimo komplikacije sadašnje i pozne koje cemo tek lečiti - rekao je Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo