UMRO PROTA MOMČILO: Preminuo u jutarnjim časovima

V.M.

30. 11. 2020. u 13:38

U Loznici se, jutros, upokojio protojerej stavrofor Momčilo Vasiljević(73), koji je bio višegodišnji starešina crkve lozničke i, pre doga, dobropotočke u Krupnju, u Rađevini.

УМРО ПРОТА МОМЧИЛО: Преминуо у јутарнјим часовима

Foto: V.Mitrić

I kao starešina i kao paroh bio je omiljen među sveštenstvom, monaštvom i vernicima.Za njegovo vreme započeta je izgradnja nove crkve na Lagatoru, jednog od najvećih hramova u Srbiji, čije će uskoro da bude osvećenje, koje, nažalost, nije dočekao.

 

Rođen je u Grnčari, kod Loznice, Bogosloviju je završio u Sremskim Karlovcima, a godinu dana ju je učio u Manastiru Kaona.

Liturgija će biti služena u 8,30 časova, opelo u 13 časova,u noboj crkvi u gradu, na Lagatoru, a sahrana je, potom, na klubačkom groblju, u 14 časova.

Uvek raspoložen, nasmejan, blag i draga, prota Momčilo je, kako kažu mnogi njegovi parohijani, bio prava duhovna radost kada dođe da sveti vodicu za Vaskrs i krsnu slavu.

Bio je jako odan i Bogu i rodu i svojoj porodici, pažnjiv prema svakom čoveku, posebno onom koji je bio u nevolju,i tako od prvog do poslednjeg dana u mantiju na koju je bio ponasan. I Crkva je, s razlogom, kaže vladika Lavrentije, episkop šabački, bila i biće ponosna na Momčila Vasiljević i kao sveštenika i kao čoveka, koji joj je samo osvetljavao obraz, služeći časno, onako kako je učio, onako kako nas je naš Isus Hrostos naučio.

Čitav Jadar i Rađevina žale omiljenog protu, uz njegovu porodicu, i njegove kolege Milan Aleksić, Zoran Petrović, koji je ga je nasledio na parohiji, Dejan Pavlović, Jovan Pavlović, Boban Purić, i đakoni, čijim je uspesima divio i poštovao ih, a oni ga ni trenutka, mada je odavno u penziji, nisu zaboravljali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima