U ZAVIČAJ PRE OBAVEZNOG TESTA: Na Horgošu se u petak satima čekalo na ulazak u Srbiju žure zbog slave, ali i da preduhitre nova pravila

J. LEMAJIĆ

18. 12. 2020. u 21:38

KAKO od ponoći počinju da važe nova pravila za ulazak u našu zemlju - obavezan negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili deset dana karantina, praznične gužve na graničnim prelazima počele su koji dan ranije. Mnogi su požurili i zbog slave - Svetog Nikole.

У ЗАВИЧАЈ ПРЕ ОБАВЕЗНОГ ТЕСТА: На Хоргошу се у петак сатима чекало на улазак у Србију журе због славе, али и да предухитре нова правила

Kolona na graničnom prelazu / Foto Printskrin AMSS

Veliki broj naših i stranih državljana već u petak je krenuo na put, što je u jednom trenutku stvorilo veliku gužvu na graničnom prelazu sa Mađarskom Horgoš - Reske.

- Iskreno, očekivali smo gužvu ovog vikenda i nije nas iznenadila - saznajemo nezvanično od naših službenika. - Otvoreno je pet terminala, radimo normalno, a gužva se stvara u naletima. Horgoš je ponovo nalik onom starom.

Uz veliki broj automobila, dugačkim kolonama doprinela je saobraćajna nesreća na putu M5, u blizini Budimpešte, zbog koje je saobraćaj dugo bio u zastoju.

- Skoro tri sata nam je trebalo od OMV pumpe do srpske strane. Sam ulazak u Srbiju prošao je bez problema, ali dok nismo stigli dotle, prilično smo se načekali - kaže nam Ignjat B., u trenutku predaha na obližnjoj benzinskoj pumpi.

Kao i mnogi drugi, on je sa porodicom krenuo iz Nemačke da u domovini provede praznike.

- Iskreno, nas je petoro u kući i za testiranje u Srbiji trebalo bi nam skoro 400 evra. Zato smo krenuli na put malo ranije nego što smo planirali - dodaje naš sagovornik. - Nemamo zdravstvenih problema, nikakvih simptoma, tako da nismo opasnost za familiju koju mesecima nismo videli.

Za mnoge nije samo novac bio presudan, već i neizvesna situacija koja je u celoj Evropi.

- U Austriji su jasna pravila, a kako čujemo, u Srbiji se vrlo često menjaju, te nismo želeli da čekamo da se nešto novo uvede - u hodu kaže Ratko Savić, koji sa porodicom putuje u okolinu Valjeva. - Svesni smo situacije, u Austriji je takođe veoma ozbiljna i ne idemo gotovo nikud, ali svi smo revoltirani činjenicom da su uoči praznika povećane cene testiranja.

Priliku da kroz Srbiju prođu bez testa iskoristilo je i dosta stranih državljana kojima je naša zemlja samo tranzitna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)