PREMINUO KARDIOLOG MILORAD BORZANOVIĆ: Izgubio bitku sa koronom, još jedan sjajni lekar žrtva kovida 19

Novosti online

21. 12. 2020. u 13:04

KARDIOLOG na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milorad Borzanović preminuo je u Beogradu u 61. godini od posledica zaraze virusom korona.

ПРЕМИНУО КАРДИОЛОГ МИЛОРАД БОРЗАНОВИЋ: Изгубио битку са короном, још један сјајни лекар жртва ковида 19

Foto: Printscreen

Profesor Borzanović bio je načelnik Odeljenja preoperativne pripreme na Klinici za kardiologiju Instituta Dedinje i profesor interne medicine na medicinskim fakultetima u Kosovskoj Mitrovici i Beogradu.

Rođen je 13. maja 1960. godine u Prizrenu, gde je završio osnovnu i srednju školu, a Medicinski fakultet, specijalističke i doktorske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Autor je i koautor više knjiga i udžbenika iz oblasti kardiologije i više od 200 stručnih radova objavljivanih u poznatim medicinskim časopisima u svetu.

Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)