"NIJE MI JASAN NESTOROVIĆ" Doktor Kon iskreno o odnosu sa kolegama i strahu od korone

Novosti online

02. 01. 2021. u 08:25

GODINU za nama obeležio je virus - dugotrajan, iscrpljujući, smrtonosan. Epidemija korone izrodila je mnoge heroje, pacijente i lekare, a onda i obične građane koji se nisu libili da pomognu.

НИЈЕ МИ ЈАСАН НЕСТОРОВИЋ Доктор Кон искрено о односу са колегама и страху од короне

Foto: Printscreen

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Predrag Kon upravo je 2020. obeležio kao ličnost koja je na mnoge načine prešla preko svojih granica, a sve u želji da, kako on to često i govori, "izađemo iz ratnog stanja" i "pobedimo ovu pošast".

O strahu da je i sam zaražen...

- U svakodnevnom sam kontaktu sa osobama koje imaju koronu. Ovde u Gradskom zavodu za javno zdravlje konstantno sam u razgovoru sa tehničarima koji su u dodiru sa zaraženima. Ipak, iako sam u kontaktu, nisam mislio da sam zaražen jer, verujte, ovde ne možete videti nikoga da ne nosi masku ni na trenutak. Nisam nikada bio u samoizolaciji.

O odnosu sa drugim kolegama i doktorom Nestorovićem

- Svakako da sam imao određenih razočaranja, a najteže su mi padali napadi koji su dolazili od ljudi sa kojima sam radio i sarađivao. Strašno me je zaboleo napad mog profesora, doktora Radovanovića. Ipak, volim da kažem da će istorija da sudi o tome šta se događalo, koje su odluke bile dobre, a koje ne.

Mnogo pažnje u javnosti je izazvao njegov odnos sa doktorom Nestorovićem.

- On je napustio Krizni štab svojevoljno i nemam šta dalje da komentarišem. Samo mi nije jasno zašto on kada je već izašao iz Kriznog štaba nastavlja da komentariše odluke Štaba? To mi nije jasno, zaista.

Cepanje lekara

- Najznačajnije za mene je što je došlo do pokušaja cepanja lekara. O tome nema ni govora. Mi smo svi, ponavljam, na istom zadatku. Mere koje su preporučene usvojene su mahom zajedničkom odlukom. Bilo je cepanja u razmišljanjima, ali odluke koje su donete su zajedničke.

Doktor Kon govorio je i o svojoj ljubavi prema muzici.

- Ja sam potpuno drugačiji čovek od ovog kojeg viđate svakodnevno. U javnosti ja sam profesionalac, lekar koji brine za zdravlje nacije. Privatno, ja sam čovek pesme, šale... Često se dešava da dođem kući nakon nekog gostovanja i upitam ukućane: "Jeste gledali onog Kona, je l’ bio dosadan kao i uvek?".

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu