EVO ŠTA JE POTREBNO ZA POTPUNO SUZBIJANJE KORONE: Oglasio se dr Kon i rekao šta misli o masovnoj imunizaciji

Novosti online

03. 01. 2021. u 14:32

EPIDEMIOLOG Predrag Kon oglasio se putem Fejsbuka i rekao da će Srbija obezbediti sve što je potrebno za masovnu imunizaciju.

ЕВО ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА ПОТПУНО СУЗБИЈАЊЕ КОРОНЕ: Огласио се др Кон и рекао шта мисли о масовној имунизацији

Foto: Tanjug

On je istakao da brzina izlaska iz krize zavisi od svih nas.

- Srbija će obezbediti sve što je potrebno za masovnu imunizaciju: dobrovoljnost, najviši mogući stepen provere bezbednosti i efikasnosti vakcine, izbor različitih vakcina, određeni su prioriteti... - navodi Kon u svom statusu.

Kon je rekao da da bi masovna imunizacija sprečila epidemijske talase kakve smo imali.

- Masovna imunizacija, najmanje 1,5 miliona stanovnika obezbeđuje kolektivni imunitet od verovatnih 60%, što je dovoljno da se spreče epidemijski talasi kakve smo imali. Za potpuno suzbijanje ovog virusa potreban je kolektivni imunitet koji je preko 80%. Ako očekujemo potpuno potiskivanje virusa potrebno je da se vakcinišu svi koji žele... do tri miliona stanovnika. Veliki broj (do 40%) imunitet je stekao nakon kontakta sa virusom, bilo tako što je preležao kovid-19 ili imao asimptomatsku infekciju".

Kako kaže, rezultat masovne imunizacije će zavisiti od odziva stanovništva, ali i sposobnosti stručnjaka da od toga ne prave temu za podele, već temu o ličnoj zaštiti, ali i solidarnosti.

- Izlazak iz ove zdravstvene krize se jasno vidi, brzina izlaska zavisi od nas - navodi dr Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu