INTERVJU Arno Gujon: Srbiju ne uzimam zdravo za gotovo kao vi Srbi

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

10. 01. 2021. u 12:00

KAO čovek koji nije rođenjem Srbin, možda više cenim ono što Srbi uzimaju zdravo za gotovo, kao što su lepota zemlje, jezika, ćiriličkog pisma, kulture, osećaj prema tradiciji, crkvi, slavi. Želim da se to zadrži. Baš zbog toga su Srbija i Srbi jedinstveni.

Ana

10.01.2021. 15:32

Produhovljen, plemenit i VELIKI čovek! Jedan od najvećih srpskih prijatelja! Niko nije imao hrabrosti da priča o Kosovu, o gušenju ljudkih sloboda, o nepoštovanju prava na slobodu i kretanje, o životu u strahu od krađe, otimačine i povređivanja. Samo par dokumentaraca koje su snimali uglavnom stranci i na kojima se vide deca koja žive u ulici okruženoj žicom... On je ukinuo tu blokadu, taj mrak. Nismo mi. Nadam se da će Srbi znati to da cene.

Miki Zg

10.01.2021. 18:20

Pročitavši intervju uvaženog gosp. Francuza ,inače ga pratim već dugo ,čovjek osjeti se posramljen da ne čini dovoljno za svoj narod ,za ljude ,za humanost .

Vukovic Mile

10.01.2021. 20:18

Nezanam koja je naj veca nagrada koju srbija moze dodjeliti jednom covjeku ? Medjutim i Nobelovu nagradu da mu dodjele nebi bio dovoljno nagradjen za svu dobrotu sto je ucinio za srpski narod ukupno a pozebno za srbe na kosovu Nama srbima je nekako orden Svetog Save ponajdrazi zato smatram da ovog plemenitog covjeka treba odlikovati upravo ovim ordenom! Arno tvojoj porodici i tebi zelim isto to sto zelim mojoj porodici i meni!