SANACIJA ŠTETE NA KOSMETU: Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomaže ugroženim Srbima nakon poplava (VIDEO)

D. Zečević

11. 01. 2021. u 16:07

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju formirala je specijalni tim za pomoć ugroženim srpskim domaćinstvima na Kosovu i Meothiji , koja su pogođena poplavama. Naime, kako je izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poplave su posebno ugrozile srpska domaćinstva na centralnom Kosmetu i kosovskom pomoravlju.

САНАЦИЈА ШТЕТЕ НА КОСМЕТУ: Канцеларија за Косово и Метохију помаже угроженим Србима након поплава (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Došlo je do izlivanja reka Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice ali i druih potoka i rečica u ovom delu Kosova i Metohije što je dovelo do plavljenja desetine srpskih domaćinstava u Gračanici, Babinom Mostu, Plemetini, Donjoj Gušterici, Korminjanu i  više sela istakao je Petković.

On je naglasio da je novoformirani Specijalni tim kancelarije neprestano u komunikaciji sa opštinskim timovima za elementarne nepogode na prostoru Kosmeta.

Takođe, članovi ovog tima sa ekipama Crvenog krsta i centrima za socijalni rad utvrđuju štetu kako bi se što hitnije sanirala i na taj način se pomoglo domaćinstvima da se vrate normalnoj svakodnevnici.

Poručivši da je država Srbija uz svoj narod na Kosmetu i da će šteta od poplava biti sanirana i nadoknađena , on je istakao da je trenutno najbitnije iscrpiti vodu iz kuća i pomoćnih objekata kako bi se potom sve ostalo vratilo u prvobitno stanje.

U video-snimku ispod teksta pogledajte poplavljena područja u Kuzminu:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)