MINISTAR LONČAR PRIMIO KINESKU VAKCINU: Primer za sve građane Srbije, imunizovan i dr Gojković (VIDEO)

Novosti online

19. 01. 2021. u 11:12

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar će danas u institutu "Torlak" primiti vakcinu protiv kovida 19.

МИНИСТАР ЛОНЧАР ПРИМИО КИНЕСКУ ВАКЦИНУ: Пример за све грађане Србије, имунизован и др Гојковић (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Vakcinu je nakon ministra primio i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

- Pokrajinski sekretar i ja smo danas primili kineske vakcine od "Sinofarma". To je treća vakcina koja je stigla u Srbiju. Apelujem na građane Srbije da je ovo jedina šansa da pobedimo epidemiju. Jedini način da ne prenesemo nekome drugom zarazu je upravo vakcinacija - rekao je ministar Lončar.

Ministar je rekao da je naš cilj da u Srbiji ponovo sve bude kao pre epidemije, i istakao je da su kineske vakcine izuzetno bezbedne i efikasne.

- Nije bilo lako nabaviti ovolike doze vakcina, znate i sami da je Srbija jedina u regionu koja ne samo da ima vakcine, nego ima tri vrste pa građani mogu da biraju. Pozivam sve građane da se vakcinišu i da krenemo dalje - rekao je ministar.

On je potom rekao da se oseća odlično i da ga nije bolelo nimalo, a potom je rekao da se gotovo 400.000 ljudi prijavilo na sajtu E uprave za vakcinaciju.

- To ne uključuje zdravstvene radnike koji to rade na svojim radnim mestima. Takođe, jutros smo se dogovorili da svi građani stariji od 70 godina da odu do otvorenih punktova i da će biti vakcinisani, bez obzira da li su se prijavili ili ne - istakao je Lončar.

Ministar Lončar je rekao da će ova vakcina verovatno u narednim godinama postati sezonska vakcina, kao cepivo protiv gripa.

- Takođe smo pričali i o novom soju korona virusa, koji se već pojavio u Mađarskoj, i to je zabrinjavajuće. Nije realno da sprečimo njegov ulazak, ali je bolje da dočekamo sve što spremniji. Krizni štab će raspravljati o tome - rekao je Lončar.

Podsećamo, danas je počela masovna imunizacija u našoj zemlji, a predsednik je jutros na sednici Operativnog tima za vakcinaciju rekao da je upravo danas ključan dan za budućnost Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)