POSTOJEĆE MERE OSTAJU NA SNAZI - Tiodorović: Trenutno poboljšanje epidemiološke situacije ne treba da zavara

Tanjug

22. 01. 2021. u 15:44

SVE postojeće mere ostaju na snazi, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

ПОСТОЈЕЋЕ МЕРЕ ОСТАЈУ НА СНАЗИ - Тиодоровић: Тренутно побољшање епидемиолошке ситуације не треба да завара

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

On je rekao da trenutno poboljšanje epidemiološke situacije ne treba da zavara da "smo u kontrolisanoj situaciji".

- Daleko smo od toga. Važno je da budemo svesni da moramo očuvati ove mere. Da na merama insistiramo bez odvajanja - rekao je on.

Posebno je važno, navodi, da mere ostanu na snazi i da se u tom periodu vakciniše što više ljudi.

- Vakcinacija je krenula dobro, čak neočekivano dobro. Moramo vakcinisati što veći broj ljudi u što kraće vreme. NIjedna zemlja u odnosu na broj stanovnika nema toliko vakcina kao Srbija - naveo je on.

On je naveo da bi u naredna dva-tri meseca uz vakcinaciju i stvoreni prirodni imunitet mogli doći do kolektivnog imuniteta

Mere koje su na snazi su zabrana okupljanja više od pet ljudi, obavezne maske u zatvorenom, ograničeno radno vreme za ugostiteljske objekte i tržne centre do 20 sati, a prodavnica do 21 sat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)