OKO VAKCINE NEMA DILEME: Doktor Stevanović - "Primite prvu koja vam je dostupna"

Novosti online

26. 01. 2021. u 08:41

NAČELNIK Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC "Dr Dragiša Mišović" Predrag Stevanović istakao je da oko vakcina protiv virusa korona nema dilemu i dodao da je principijelno zadovoljan odzivom građana.

ОКО ВАКЦИНЕ НЕМА ДИЛЕМЕ: Доктор Стевановић - Примите прву која вам је доступна

Foto: Printscreen/Jutjub

Navodeći da je jedino svetlo na kraju tunela vakcina kada je u pitanju borba sa virusom korona, dr Stevanović je u ponedeljak za Prvi program Radio Beograda rekao da se nada da će se trend dosadašnjeg odziva građana za vakcinaciju nastaviti i povećavati.

- Postoje navodne dileme o tome da li primiti vakcinu, koju vakcinu primiti… Moram da vam kažem da za nas koji radimo u crvenoj zoni takve dileme ne postoje. Vakcinu treba obavezno primiti i na svako pitanje mojih prijatelja o tome koju vakcinu da prime ja odgovaram - onu prvu koja ti je dostupna - rekao je dr Stevanović.

Dodao je da su sve dostupne vakcine ispitane u toj meri da znamo da one neće učiniti ništa loše.

- Nuspojave postoje za praktično sve lekove i niko od nas se ne pita kada koristi na primer lekove za pritisak da li će se nešto loše desiti. Uvek može da se desi, unošenjem bilo čega u organizam, ali procenat je toliko mali da se smatra prihvatljivim - navodi.

Smatra da su za širenje dilema i mišljenja najodgovornije društvene mreže i navodi da kao lekar to ne može da razume jer su vakcine civilizacijska tekovina.

- Svima koji su u dilemi oko toga da li treba da prime vakcinu ponudio bih da dođu kao dobrovoljci kod nas u crvenu zonu. Obući ćemo ih i zaštiti i videće kako izgledaju oboleli od kovida. Posle toga neće više imati nikakvu dilemu - kaže dr Stevanović.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)