DAROVI ZA 10 MALIH VUKOVIĆA: Robert Mileski, iz Beča, poklonio kompjuter i paketiće porodici u Kosovskoj Mitrovici

D. ZEČEVIĆ

03. 02. 2021. u 13:00

SMEH i radosna dečja graja dopirali su iz stana jedne od zgrada u centru Kosovske Mitrovice gde je devetoro mališana, Vukovića, poklon paketićima i kompjuterom obradovao Robert Mileski, humanitarac iz Beča.

ДАРОВИ ЗА 10 МАЛИХ ВУКОВИЋА: Роберт Милески, из Беча, поклонио компјутер и пакетиће породици у Косовској Митровици

Foto D. Zečević

U iščekivanju majke Ane koja je minule subote u porodilištu Kliničko-bolničkog centra (KBC) u Kosovskoj Mitrovici donela na svet deseto dete - Milunku, mališani Vukovića o kojima brinu najstarija sestra Anđela (17) i otac Dalibor (45), radovali su se juče kompjuteru ali i slatkišima.

- Želeli smo da obradujemo ovu porodicu u kojoj vladaju sklad i ljubav, što se vidi i po dečici, koja su vrlo lepo vaspitana - kazao nam je Robert Mileski, dok je u stanu Vukovića montirao kompjuter koji im je poklonio.

I dok su mališani, svi jedno drugom do uveta, radosno govorili da su dobili seku, Dalibor se Robertu iskreno zahvalio na poklonima koji su zabavljali i obradovali mališane.

- Naša deca su skromna i dosad nisu imali kompjuter - priča nam Dalibor Vuković, tehničar u KBC Kosovska Mitrovica.

KANDIDAT ZA "NAJPLEMENITIJI PODVIG"

ROBERT Mileski, IT stručnjak iz Beča, kandidat je u 58. izboru "Najplemenitiji podvig godine", tradicionalnoj akciji "Večernjih novosti". Ovaj humanitarac iz Beča poklonio je u proteklih godinu dana oko 150 kompjutera mališanima na Kosovu i Metohiji, o juče u Mitrovici, rekao je da je posebno radostan što je jedan računar donirao, od subote, dvanaestočlanoj porodici Vukovića.

- Hvala na darovima gospodinu Robertu. Mi nismo dosad želeli da deci nabavimo kompjuter da se ne bi od malena navikavali na računarske igrice, već smo hteli da se posvete jedni drugima, igri i učenju. Supruga i ja smo srećni roditelji i nastojimo da decu učimo osnovnim životnim vrednostima. Da budu dobri i čestiti ljudi, da razumeju vrednost porodice i da brinu jedni o drugima. Zato ih i učimo da nikoga ne mrze, da ne budu ljubomorni jedni na druge ili na bilo koga drugog, da budu solidarni i srećni jer je život sam po sebi dar, veći i dragoceniji od svih materijalnih vrednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)