TRAŽE PRAVDU ZA DRUGARE: Prijatelji pritvorenih mladića posle tuče u Lapljem selu protestovali i večeras (FOTO)

D. ZEČEVIĆ

26. 02. 2021. u 20:09

ZBOG određivanja jednomesečnog pritvora sedmorici mladića vezano za tuču koja se u ponedeljak dogodila ispred škole u Lapljem selu, njihovi drugari i mladi sa centralnog Kosmeta protestovali su i večeras ispred policijske satanice u cetru Gračanice.

ТРАЖЕ ПРАВДУ ЗА ДРУГАРЕ: Пријатељи притворених младића после туче у Лапљем селу протестовали и вечерас (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Uvereni da je jednomsečeni pritvor prestorga mera koja je izrečena njihovim drugarima, mladi su i večeras nosili transparente “Pravda za naše drugare” “Nikad svađa uvek sloga” i druge ..

- Smatramo nepravednim to što im je određe pritvor iako su neki od njih samo svedoci incidenta - govorili su mladi na večerašnjem protestu koji je održan uprkos upozorenju policije da će pisati kazne organizatorima protesta koji su zabranjeni zbog epidemiološke situacije.

I dok opominju da tuča koja se dogodila u ponedeljak između dve grupe mladića nema nikakvu političku pozadinu koja joj je kasnije pripisana, mladi su najavili nove proteste kojima traže oslobađanje svojih drugova za koje tvrde da nisu krivi i da nisu učestvovali u tuči u kojoj je povređeno nekoliko lica, među kojima je i Nikola, sin političara Nenada Rašića.

U sukobu je najteže povređen maloletni I. M. iz Lapljeg sela koji se nalazi na bolničkom lečenju a tuča, uprkos brojnim izjavama da ima politički karakter, zakazana je putem društenih mreža između dve grupe mladih.

Foto: D. Zečević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo