Turistički poslenici Izraela posetili Beograd

Promo

26. 04. 2023. u 17:09

- IZRAEL je izuzetno bitno tržište za naše receptivne agencije.

Туристички посленици Израела посетили Београд

Foto: PKS, TOB

S obzirom na promociju Beograda koju smo organizovali prošlog leta u Tel Avivu sa delegacijom od 15-ak hotela i agencija, pa je upravo završena studijska poseta grupe izraelskih turoperatera Beogradu bila prirodan nastavak u procesu povezivanja i promocije - kaže Tijana Maljković, sekretar Udruženja za tirizam Privredne komore Srbije i dodaje da je saradnja već počela i manje grupe dolaze u Beograd na produženi vikend, ali do kraja godine očekuje se značajan porast broja gostiju.

Izraelski turisti su izuzetni gosti, zainteresovani za tradiciju, kulturu i istoriju, ali i za  kvalitetnu ugostiteljsku uslugu. Udruženje za turizam Privredne komore Srbije je stalni partner turističkih organizacija Beograda i Srbije u promociji destinacija i povezivanju predstavnika turističke industrije, ukazala je Maljković.

Studijsku posetu za grupu najznačajnijih turoperatora iz Izraela, koji će od sada izraelskim turistima nuditi putovanja u našu zemlju, organizovali su povodom uspostavljanja direktnih linija  između Tel Aviva i Beograda, Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, Er Srbijom i Privrednom komorom Srbije.  

- Destinacije ne čine samo lepe zgrade i turističke atrakcije, destinacije čine ljudi, a ono što smo mi uspeli da osetimo i doživimo u Beogradu, uz divna mesta i hranu, je neverovatna energija i gostoljubivost koja je izuzetno važna svakom turisti. - rekao je Mark Feldman, direktor najveće i najstarije agencije u Izraelu, Diesenhouse, na poslovnim susretima sa srpskom turističkom privredom.

Vlasnici, direktori i menadžeri agencija Diesenhaus, Kan Tayarut, Genesis Tours, Massaot, Travelor Ltd i Nesher Tours, sastali su se sa predstavnicima domaćih agencija Balkan Holidays, Glob Metropoliten Tours, Wild Serbia, Robinson, Hedonic i Talas Travel, kako bi dogovarali poslovnu saradnju. Izraelskim gostima nove nove mogućnosti za putovanja letovima Er Srbije predstavili su Miodrag Popović, direktor TOB, Olga Stojanović, menadžer u TOS, ŽeLjko Stojčić, Er Srbija i Tijana Maljković. Značajan doprinos organizaciji ove posete dalo je i Predstavništvo PKS u Izraelu.


"S obzirom na ogromno interesovanje za studijsku posetu, bio sam u prilici da predložim najadekvatnije tur-operatere koji će doprineti povećanju noćenja izraelskih turista u našoj prestonici, ali i zemlji uopšte. Prilika se pojavila kada je Er Srbija obnovila četiri  direktna leta sedmično, čime se uvećao broj od dva postojeća leta izraelske avio-kompanije Arkia (Arkia), između aerodroma Ben-Gurion (Ben-Gurion, TLV) i Nikola Tesla. Intenziviranje avio-veza doprineće konkurentnosti Beograda među komparativnim destinacijama centralne i južne Evrope. Očekuju nas temeljni proračuni, koji svakako mogu da budu zamajac pred jesenje jevrejske praznike", rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva PKS u Jerusalimu i počasni konzul u Izraelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!