SAVETNIK ZA BRŽI OPORAVAK: Privredna komora Srbije započela besplatni program speed 2.0

J. Su. - S. B.

01. 02. 2021. u 11:57

CENTAR za digitalnu transformaciju je u novembru prošle godine započeo besplatni konsultantski program Speed 2.0 za mikro, mala i srednja preduzeća. Program je prevashodno namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom kovida 19.

САВЕТНИК ЗА БРЖИ ОПОРАВАК: Привредна комора Србије започела бесплатни програм speed 2.0

Foto: Printskrin

Kako kažu u Privrednoj komori Srbije, preduzeće koje se prijavi za program će imati jedinstvenu priliku da dobije iskusnog i sertifikovanog konsultanta koji će tokom celog jednog dana onlajn analizirati načine poslovanja i predložiti unapređenja.

Pomenuta unapređenja mogu da se odnose na proizvodne procese ili modele, na komunikaciju sa dobavljačima ili sa kupcima, na usavršavanje u domenu digitalnog marketinga, finansijski menadžment preduzeća ili bilo šta drugo što konsultant identifikuje kao problem.

- Do sada je stotinu kompanija sa uspehom prošlo kroz program i dobilo konsultantsku podršku, ali mesta još ima - govore u PKS. - Sva mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih mogu da se prijave na sajtu centra za digitalnu transformaciju https://cdt.org.rs/home.

Inače, sva preduzeća koja apliciraju za program će najpre imati mogućnost da popune dva upitnika - test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti. Kroz tu samoevaluaciju će preduzeća dobiti uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju koje je izmenjeno zbog pandemije, a takođe i kolika je njihova konkurentnost u eri poslovanja koja je obeležena digitalnom transformacijom.

Rezultate tih upitnika će takođe koristiti konsultant da stekne preliminarni uvid u poslovanje kompanije i napravi plan pomoći. Program Speed 2.0 je, inače, razvijen uz svesrdnu podršku Privredne komore Srbije i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)