TREĆINA ZEMLJIŠTA SE NE OBRAĐUJE: Izveštaj Državne revizorske institucije

J. Su.

08. 02. 2023. u 13:17

VIŠE od trećine raspoloživog državnog poljoprivrednog zemljišta ne neobrađeno, podaci su Državne revizorske institucije.

ТРЕЋИНА ЗЕМЉИШТА СЕ НЕ ОБРАЂУЈЕ: Извештај Државне ревизорске институције

Ratari nisu preterali sa upotrebom herbicida, Foto J. J. Baljak

Kako se navodi u izveštaju DRI, od raspoloživog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za davanje u zakup i na korišćenje ugovorima je data površina od 264.929 hektara, dok je zemljište koje nije dato u zakup i na korišćenje, a koje je neobrađeno, površine 143.488 hektara ili 35 odsto,

Direktor Državne revizorske institucije Duško Pejović rekao je, na predstavljanju izveštaja "Efikasnost korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini", da je ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na dan 31. oktobra 2021. godine iznosila 805.795 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe