POMOĆ ZA POVRATNIKE: Do 27. juna možete da se prijavite za finansijsku podršku

S.BABOVIĆ

15. 06. 2023. u 18:21

SVI povratnici ili teže zapošljiva lica mogu dobiti podršku u okviru programa „Reintegracija 2“, koji je danas počeo u Kruševcu. Ukupno će za ove svrhe biti izdvojeno 145.300 evra.

ПОМОЋ ЗА ПОВРАТНИКЕ: До 27. јуна можете да се пријавите за финансијску подршку

Foto: S. B.

- Projektom će biti obuhvaćeno više od 450 povratnika i lokalnih ugroženih stanovnika koji će koristiti kapacitete stvorene kroz projekat (profesionalne veštine, novootvorene ili proširene biznise, psihosocijalne veštine, unapređene socijalne usluge) kako bi ojačali svoj ekonomski i društveni položaj i unapredili svoju integraciju u zajednici - navode u Gradskoj upravi Kruševac. - Uz otvaranje Dobrosusedskog kluba Kruševac, planira se organizacija više od 100 inkluzivnih radionica, podrška za pokretanje sopstvenog posla kao i firmama.

Raspisani javni poziv važiće sve do 27.juna. Prvi javni poziv odnosi se na izbor poslodavaca za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica - korisnika projekta. Subvencija se izabranim poslodavcima obezbeđuje kroz nabavku opreme, mašina i materijala, u visini do 3.750 evra po zaposlenom na novootvorenom radnom mestu. Komisija će u okviru Javnog poziva u ovoj komponenti Projekta odobriti najviše 8 subvencija za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima poslodavcima, za zapošljavanje 16 lica.

- Raspisan je i prvi javni poziv za izbor korisnika za prekvalifikacije i dokvalifikacije kako bi korisnici lakše ostvarili sopstvene prihode i zaposlili se - navode u GU Kruševac. - U okviru ovog javnog poziva, komisija će iazbrati do 20 korisnika za obuke za prekvalifikacije i dokvalifikacije.

Javni poziv za izbor korisnika za podršku kroz obezbeđivanje biznis treninga i dodelu subvencija za samozapošljavanje kroz nabavku mašina i opreme za otpočinjanje sopstvenog posla odnosi se na odobravanje donacije mašina i opreme u iznosu do 3.000 evra, uz dodatnu mentorsku podršku. Očekuje se da najmanje 10 korisnika, iz grupe težezapošljivih, bude podržano ovom subvencijom.

Sva dokumenta potrebna za prijavu kao i tekstovi javnih poziva nalaze se na sajtu projekta Reintegracija II – www.reintegracija.net

Prijava sa pratećom dokumentacijom podnosi se lično, u prostorijama Gradske uprave Grada Kruševca, Odeljenje za poslove odbrane i vanredne situacije, Čupićeva 13, Kruševac radnim danima od 9 do 15 sati.

Sve informacije u vezi sa Javnim pozivima mogu se dobiti i telefonskim putem, na telefone 037/447-050 i 060/8355-222.

KO SVE FINANSIRA?

NOSILAC projekta je nemačka organizacija ASB (Arbeiter - Samariter - Bund), implementacioni partner je Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) iz Beograda.

Projekat je podržao i Grad Kruševca i finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo