PET SAVETA: Kako da uštedite struju ovog leta

Novosti online

26. 06. 2023. u 15:59

SAVETI o štednji energije kod kuće, počev od malih navika u svakodnevnom životu do velikih investicija koje ne samo da pomažu okolini, već i smanjuju račune za energiju

ПЕТ САВЕТА: Како да уштедите струју овог лета

Foto Nezavisne Novine

1. Isključivanje svetla pri izlasku iz sobe

Osnovna navika koju treba razvijati i negovati je osigurati da uvek isključite svetlo kada napuštate sobu. Podsetite se da to činite sve dok vam to ne postane podsvesno. Možete uštedeti dobar deo mesečnih troškova električne energije redovno radeći nešto jednostavno.

2. Koristite LED svetla

Mnogi domovi prelaze na pametna LED svetla, jer ne samo da izgledaju elegantno i pristupačno, već su i mnogo efikasnija od halogenih sijalica.

3. Isključite uređaje

Nepotrebno je reći koliko je važno isključiti uređaje kada se ne koriste. Ne ostavljajte uređaje u stanju pripravnosti, već ih isključite i uštedite račun za struju i planetu.

4. Kuvati sa poklopcem

Ovo je izuzetno jednostavno "hakovanje" u svakodnevnom životu radi uštede energije. Kuvanjem s poklopcem vodite računa da značajno smanjite vreme potrebno za pripremu obroka kao i upotrebu vode.

5. Pranje pri niskoj temperaturi

Perite odeću na hladnijoj temperaturi i sa punim opterećenjem, na taj način uštedećete dosta vode ali i električne energije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)