KOLIKO NETA NOSIŠ SA SOBOM?

Promo

10. 07. 2023. u 18:25

U veoma užurbanom društvu u kojem živimo, internet je postao najvažnija karika modernog doba.

КОЛИКО НЕТА НОСИШ СА СОБОМ?

Foto Shutterstock

Bilo da za život zarađujete radom na internetu ili jednostavno volite da surfujete po društvenim mrežama i istražujete nove informacije, stabilna internet konekcija i brz protok su neophodnost današnjice. Zbog toga ni ne čudi ogroman broj ponuda – pre svih, mobilnih operatora – sa velikom količinom podataka za internet, a neretko i njegovom neograničenom upotrebom.

Za sve one koji su se tek odvažili na prelazak sa pripejd na postpejd pretplatu, one koji žele da obnove postojeći postpejd ugovor ili jednostavno žele još jedan postpejd broj, već i najmanji paketi svih operatora nude različite usluge.

Naime, u početnom segmentu paketa koji podrazumeva neograničen broj minuta za razgovor i sms poruka ka svim mrežama, najjeftiniju ponudu ima A1 koji za utrošenih 1.499 dinara mesečno, kroz svoj NEO 4 paket, korisnicima nudi 4 gigabajta interneta. mts u svom Omorika 12 paketu nudi 12 GB interneta za 1.899 dinara mesečno, dok Yettel u Total 10 paketu, za 1.999 dinara, mesečno umesto dosadašnjih 10 GB, nudi 20 GB za prvih godinu dana ugovorne obaveze, i to ukoliko se za ovaj paket odlučite tokom letnje promocije.

Interesantno je i poređenje paketa srednje veličine svih operatora, koji su mahom i najtraženiji od strane korisnika.

Telekom u Omorika 50 paketu nudi bazičnih 50 GB interneta za surf i 20 GB tokom prvih 12 meseci ugovorne obaveze. Kompanija nudi i promotivni period od 9 meseci tokom kojih novi korisnici plaćaju pretplatu 1.799 dinara, nakon kojeg je cena 2.599 dinara za preostalih 15 meseci. 1.799 dinara treba izdvojiti za NEO 23, paket kompanije A1, u okviru kog se dobija 23 GB interneta, ali i drugi benefiti, u zavisnosti od tarife koju odaberete – osiguranje telefona, besplatan roming ili neograničen pristup Instagramu i TikToku tokom dve godine. Yettel je i u ovoj kategoriji, u svojoj Total 40 ponudi, obezbedio drastično povećanje količine interneta. Sa 40 GB, u ponudi se nalazi čak pet puta više – 200 GB za prvih godinu dana, po ceni od 2.499 dinara mesečno.

Prema stanju na tržištu, može se reći da za svakoga postoji adekvatna ponuda i izbalansiran paket usluga. Stabilnost i brzina interneta ne razlikuju se previše od kompanije do kompanije, pa odluku o odabiru operatora i tarife neretko kroji cenovna ponuda. Ipak, nisu zanemarljive ni potrebe krajnjeg korisnika, a koje su najčešće u skladu sa načinom života, afinitetima i poslom kojim se bavi. Imajući u vidu moderno doba u kojem živimo, čini se da je raspoloživa količina interneta itekako bitan faktor pri odlučivanju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)