SUBVENCIONISAN SVAKI TREĆI TRAKTOR U SRBIJI: Skoro tri milijarde za 858 vozila

E.B.T.

10. 08. 2023. u 16:12

SVAKI treći traktor u našoj zemlji tokom prošle i ove godine nabavljen je zahvaljujući subvencijama u okviru Projekta konkurentna poljoprivreda Srbije. Do danas je kupljeno 858 novih traktora u vrednosti od skoro tri milijarde dinara.

СУБВЕНЦИОНИСАН СВАКИ ТРЕЋИ ТРАКТОР У СРБИЈИ: Скоро три милијарде за 858 возила

Foto: Majevica

To su rekli danas u Ministarstvu poljoprivrede ističući da od tog novca, 50 odsto čine sredstva resornog ministarstava. Kako navode, do sada su objavljena dva javna poziva i ugovorena je nabavka ukupno 1.137 traktora, u okviru tog programa.

 - Svaku treću prijavu podnela je žena, a najčešće su to bili muškarci mlađi od 40 godina, sa srednjoškolskim obrazovanjem, iz područja sa otežanim uslovima rada – kažu u ministarstvu. - Reč je o lokalnim samoupravama treće i četvrte kategorije razvijenosti.

IPARD 3 javni pozivi za nabavku mehanizacije i traktora se očekuju u poslednjem kvartalu 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)