KO DOBIJA 300.000 DINARA DA POKRENE SVOJ BIZNIS? Za pomoć pri zapošljavanju - 33,3 miliona dinara

S.BABOVIĆ

08. 09. 2023. u 16:30

PO 300.000 dinara za početak novog posla dobilo je 58 Kruševljana. Subvencije za samozapošljavanje su među aktivnim merama podrške za pronalaženje posla za koji je u Kruševcu ukupno izdvojeno 33,3 miliona dinara.

КО ДОБИЈА 300.000 ДИНАРА ДА ПОКРЕНЕ СВОЈ БИЗНИС? За помоћ при запошљавању - 33,3 милиона динара

Foto: S.B/GU

Podršku će dobiti i nezaposleni iz kategorije, koju NSZ definiše kao „teže zapošljive“(tri miliona dinara), za program javnih radova izdvojeno je četiri miliona dinara, a za stručnu praksu ukupno dva.

Podržavaju se i korisnici još dva programa (sticanje praktičnih znanja - dva miliona, odnosno, program pripravnik - milion dinara). Prema poslednjim podacima NSZ, na evidenciji filijale u Kruševcu je 7.860 nezaposlenih. 

Prosečna neto zarada u Kruševcu je u junu iznosila 76.121 dinar, što je za 9.418 dinara manje od nacionalnog proseka. Ko u ovom gradu značajno više zarađuje, saznajte ovde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!