SRBIJA USPELA DA SAČUVA STABILNOST EKONOMIJE UPRKOS KRIZI Mali o izveštaju Agencije za ocenu kreditnog rejtinga

Novosti Onlajn

08. 09. 2023. u 22:52

MINISTAR finansija Siniša Mali objavio je izveštaj Agencije za ocenu kreditnog rejtinga Moody’s u kojoj se navodi da je Srbija zadržala stabilne izglede za njihovo dalje povećanje.

СРБИЈА УСПЕЛА ДА САЧУВА СТАБИЛНОСТ ЕКОНОМИЈЕ УПРКОС КРИЗИ Мали о извештају Агенције за оцену кредитног рејтинга

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

- Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Moody’s potvrdila je kreditni rejting Republike Srbije na nivou „Ba2“ i zadržala stabilne izglede za njegovo dalje povećanje.

U izveštaju Agencije se ističe da je, uprkos krizi i svim izazovima iz spoljnog okruženja, Srbija uspela da sačuva stabilnost ekonomije i poverenje investitora, da ostvari visok nivo stranih direktnih investicija i da sačuva radna mesta.

Ovakva ocena kreditnog rejtinga, takođe, odražava pozitivne rezultate fiskalne konsolidacije podržane nedavno revidiranim fiskalnim okvirom. Sprovedene strukturne reforme u poslednjih nekoliko godina, uz pomoć i podršku Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske unije, pomogle su očuvanju makroekonomske stabilnosti zemlje - napisao je ministar Mali u objavi na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (10)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove