NOVI SUKOB POLJAKA I UKRAJINACA: Ili povucite zahtev STO ili ništa od poboljšanja odnosa

Novosti online

07. 10. 2023. u 16:49

POLjSKA, jedan od najvećih i najglasnijih evropskih saveznika Kijeva, sada traži od Ukrajine da povuče zahtev koji je uputila Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) u vezi sa uvozom ukrajinskog žita, a ne da ga "stavlja na pauzu", izjavio je poljski ministar poljoprivrede Robert Telus.

НОВИ СУКОБ ПОЉАКА И УКРАЈИНАЦА: Или повуците захтев СТО или ништа од побољшања односа

Foto: pixabay

-Ne znamo šta znači obustaviti razmatranje žalbe. Zahtevamo da ona bude povučena, jer je neosnovana i apsurdna, rekao je Telus.

On je dodao da ukrajinska vlada ne može da podnese žalbu protiv Poljske zbog njene namere da pomogne svojim poljoprivrednicima, prenosi "Ukrajinska pravda".

-Naš apel ukrajinskoj strani je sledeći: ako želimo da poboljšamo naše odnose, ovu žalbu treba jednostavno povući, bez ikakvih razgovora o suspenziji, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, Poljska nema potvrdu STO o obustavi razmatranja žalbe.

Ukrajina je u četvrtak "stavila na pauzu" razmatranje žalbe protiv Poljske, Mađarske i Slovačke Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

Ukrajina je 19. septembra uložila žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji protiv Poljske, Slovačke i Mađarske zbog zabrane uvoza hrane iz Ukrajine, saopštilo je ministarstvo privrede u Kijevu.

U saopštenju je navedeno da Ukrajina takva ograničenja vidi kao kršenje međunarodnih obaveza zemalja članica EU.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (2)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis