PUTIN O ZAPADNIM SANKCIJAMA: Kaznili su sami sebe

Novosti online

01. 11. 2023. u 19:51

ZAPAD je pokušao da udari na Rusku Federaciju sankcijama, ali je samog sebe kaznio, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u Moskvi na sastanku o ekonomskim pitanjima.

ПУТИН О ЗАПАДНИМ САНКЦИЈАМА: Казнили су сами себе

Foto: Printscreen/smotrim.ru

-Tekuća statistika pokazuje da se ekonomska situacija u celini razvija predvidivo, u skladu sa prognozom. Tokom devet meseci ove godine, ruski BDP je porastao za 2,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u avgustu i septembru povećan je za 5,2 odsto. Istovremeno, prerađivačke industrije koje nisu vezane za eksploataciju resursa rastu bržim tempom, naveo je Putin.

Nezaposlenost u Rusiji je stalno niska, oko tri odsto, a plate rastu više nego inflacija, istakao je predsednik Rusije. On se našalio na račun novih EU sankcija.

-Što manje smeća, to bolje, manje su mogućnosti da nam se šalju stenice iz evropskih zemalja, poručio je Putin, komentarišući moguću zabranu EU za isporuku šrafcigera i igala i naveo da će se sankcije EU povećati.

Putin je upozorio da Zapad može da nastavi da sprovodi sabotaže i provokacije protiv Rusije.

On je istakao da je neophodno da se pojačaju svi pozitivni trendovi u industriji, poljoprivredi i sektoru usluga u Ruskoj Federaciji, ali i ukazao vladi i Centralnoj banci da je neophodno koordinisano smanjiti inflaciju. Osim toga, on je naredio da se pažljivo prati dinamika cena društveno značajnih proizvoda.

Prema njegovim rečima, Uredba o deviznoj zaradi je već odigrala pozitivnu ulogu.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima