"OSMEH SRBIJE": Počela izgradnja saobraćajnice

J. L.

13. 12. 2023. u 14:13

U Bačkom Bregu kod Sombora danas je počela izgradnja brze saobraćajnice "Osmeh Srbije", u dužini od 186 kilometara, koja će spojiti granicu sa Mađarskom i Rumunijom. Ona će prolaziti kroz Sombor, Vrbas, Kulu, Srbobran, Novi i Stari Bečej i Kikindu do graničnog prelaza Srpska Crnja.

ОСМЕХ СРБИЈЕ: Почела изградња саобраћајнице

foto:Ministarstvo građevinarstva

Početku radova prisustvovali su ministar odbrane Miloš Vučević, ministar građevinarstva Goran Vesić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

- Imaćemo tri velika granična prelaza sa Mađarskom, više neće biti haosa kao na Horgošu. Ovaj put biće i veoma frekventan i imaće četiri trake - rekao je ministar Vesić.

Izgradnja brze saobraćajnice pozitivno će uticati na međusobnu saobraćajnu povezanost opština i regionalnih centara AP Vojvodine, ali i na bolju povezanost Zapadnobačkog i Severnobanatskog okruga sa auto-putem E75, a time i sa Novim Sadom, Beogradom i ostalim delovima Republike Srbije.

Takođe, ovom saobraćajnicom ostvariće se kraća veza AP Vojvodine sa Mađarskom (granični prelaz Bački Breg) i Rumunijom (granični prelaz Srpska Crnja).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)